Navigate / search

Pályázat: Írj blogot, nyerj könyvet!

Elérkezett az idő, hogy kiírjuk az első hivatalos házi feladatot. A tét nem kicsi: a kiemelkedő pályamunkákat egyenként 10.000 Ft értékben díjazzuk angol nyelvű szakmai könyvekkel!

A feladat:

Az S1E7 előadásban tárgyalt blogmotort a írd meg nulláról és egészítsd ki úgy, hogy a megjelenítő felület egy valós blog képét adja. Egészítsd ki a templatezést úgy, hogy könnyű legyen módosítani, újabb modulokat hozzá adni. A blogod használjon SQLite adatbázist.

A megvalósításhoz PHP oldalon nem használhatsz harmadik féltől származó programkódot, a külső CSS és JavaScript források, valamint képanyagok felhasználása — az ezekhez tartozó licenszfeltételek betartása mellett — megengedett. A munkádhoz csatolj egy licencfájlt, amely legalább Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International vagy annál megengedőbb licensz alá helyezi a kódodat.

A munkád fejlesztéséhez használj GitHubot (ne csak a végső eredményt töltsd fel), kommenteld kiadósan és töltsd fel a tudorhostingos tárhelyedre. Végezetül pedig mind a GitHub linket, mind a tudorhostingos oldalad linkjét küldd be a szerk@webtudor.net címre a neved, és ha van, honlapod megnevezésével.

A bírálatnál figyelembe vesszük:

  • A kód szervezettségét
  • A kód dokumentációját
  • A böngészős megjelenést
  • Az elegáns megvalósítást
  • A további, ötletes kiegészítéseket

Minden pályamunkára részletes visszajelzést írunk és a legjobb pályamunkákat közzétesszük a webtudor.net oldalon a szerző megnevezése és weboldalának belinkelése mellett. A beküldési határidő 2015. április 30. 23:59:59 (CEST).

A megvalósítás közben felmerülő kérdéseidet várjuk a kérdések rovatunkban.

Leave a comment

name*

email* (not published)

website